Bu Blogda Ara

3 Nisan 2009 Cuma

AB, ÇABUK KRİTERLERİMİZE UY

Hemen demokratikleş Avrupa Birliği. Ve bir an önce kriterlerimize uy. Sizde milletvekilleri kendi dillerinde yemin etmeye kalkabilir mi? Bizde kalkar. Biz daha demokratız. Ülkelerinizde yaşayan ve pasaportunuzu taşıyanlar ana dilde yayın ister mi? Bizde devlet televizyonu bile “Ana dilimiz Türkçe değil” diyenler için o dilde yayın yapar.

Nasıl? Almanya’da milyonlarca Türk asıllı Alman vatandaşı olduğu halde Türkçe yayın yapan bir tane bile kuruluş yok mu? Kanunen yasak demek. Haydi canım!

Allah bilir üniversitelerinizde “Türk dili ve edebiyatı kürsüsü” vardır. Çünkü, bayrağı ve başkenti olan bir “devletiz”. Bu ikisine sahip olan ülkenin dili vardır. Kürsümüz olmalı. Ha, unutmadan; biz, Kürt Dili ve Edebiyatı kürsüsü açıyoruz, haberiniz olsun.

Almanya’da ardı ardına Türklere ait evler yakılır, insanlar ölürken, “Hepimiz Ayşe’yiz, hepimiz Türk’üz” diye Alman vatandaşları yürüdü değil mi?. Hatta Yahudi soykırımı belgelerle, kamplarla, toplu mezarlarla ispatlandığı, sorumluları en ağır şekilde cezalandırıldığı halde, bir takım “aydın” ve “yazarlarınız” altmış yıl sonra “Musevilerden özür diliyoruz” kampanyası başlatmıştır...

Bunlar da mı olmadı? Allah, Allah! ...

Biz terör örgütü başı, çocuk katili yalnız kalmasın diye hapishanede yanına adam vereceğiz. Siz, İngiltere ile barış görüşmeleri yapmak için daha savaş başlamadan ülkeye gitmiş, II. Dünya Savaşı ile ilgisi olmayan Rudolf Hess’e ne yaptınız? Demek yanına tek ziyaretçi bile sokmadan, ömür boyu çürüttünüz. Kliması çalışıyor muydu bari?

Sizde otuz beş yıldır bakanlık koltuğu bile göremediği, partisi baraj altında kaldığı halde Parti Genel Başkanlığı’nı bırakmayan da yoktur. Kendi seçtiği delegeye, yine kendini seçtiren Sosyal Demokrat Parti Başkanı da. Biz medeniyiz, bizde var.

Bir de “insan hakları”, “sosyal yaşam”, “medeniyet” deyip, bizi kendinize benzetmeye çalışıyorsunuz. Çok ayıp çok. Hemen kriterlerimize uyun ve medenileşin.

Dip not: İtalya’da Lucca belediyesi döner satışını yasakladı, biz lahmacunumuzun adını “turkish pizza” yaptık. Sen misin yüzlerce yıllık kültürünün adını değiştiren? Alman hemen “dönerin “ adını yasakladı. Artık “döner” yok, "Drehspiess" var. Yersen (!), pardon, yemek için "Drehspiess" istemek zorundasın. Almanya’nın Viersen Belediyesi’nin aldığı karar ile “Döner” satmak yasak, "Drehspiess" satmak serbest.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder